Skip to main content
Összehasonlítás 1

Mit érdemes figyelembe vennünk, ha kertibútort vásárlunk?

By március 29th, 2022Hírek

Mit érdemes figyelembe vennünk, ha kertibútort vásárlunk?

Márciussal hivatalosan is beköszöntött a tavasz. Sokan kezdik el ilyenkor csinosítani a kertjüket, és jönnek rá arra, hogy bizony jól jönne egy kertibútor-garnitúra, ahová a kellemes napsütéses délutánokon összegyűlhet a baráti társaság. Mit érdemes figyelembe venni, ha kertibútort vásárlunk? Ebben lesz segítségünkre Nagy Roland, a Wellis kiskereskedelmi vezetője.

Fontos a stabil szerkezet

A kertibútoroknak az időjárás viszontagságait kell kiállnia mindennap. Legfontosabb döntési tényező a bútorgarnitúra anyaga, hiszen mindegyik más-más törődést igényel.

„Ha már kertibútor vásárlásra szánjuk rá magunkat, vizsgáljuk meg a tartószerkezet kialakítását. A fa folyamatos kezelést igényel, a műanyag pedig rövid időn belül tönkre mehet. Inkább a stabilabb anyagok mellett döntsünk, mint például az alumínium, amit ma már többféleképpen lefesthetnek, így nem a megszokott, ezüstszínnel kell számolnunk a bútorok esetében.” – mondta Roland.

A kiegészítő elemek kezelése is elengedhetetlen

Ha a váz stabil, az már félsiker, azonban a párnák, külső felületek anyaga is időtálló tulajdonsággal kell, hogy rendelkezzen. Roland szerint a teakfa kiváló választás lehet, hiszen nemcsak az időjárásbiztos, de vízálló tulajdonsággal is bír. Emellett fontos megemlíteni, hogy magas az olaj – és gumitartalma, így, ha elmarad az évenkénti felületkezelés, akkor sem kopik meg a vásárolt bútorunk.

A textilek közül is érdemes olyat választani, ami víz lepergető, könnyen tisztítható, és a nap UV sugaraival is könnyen megbirkózik. Ezekkel a tulajdonságokkal rendelkezik az Olefin nevű anyag, ami mostanában rendkívül népszerű a kertibútorszövetek között.

Méret sem elhanyagolható tényező

Minél nagyobb, annál jobb? Nem biztos, hogy 6 vagy 8 személyes ülőgarnitúrát kell elsőre beszereznünk. Kezdjük inkább kicsiben, és válasszunk olyan termékcsaládot, ami könnyen kiegészíthető.

„A Wellis kínálatában több olyan kertibútorcsalád is megtalálható, amelyek egyszerűen kombinálhatóak és darabonként is megvásárolhatóak. Érdemes előbb 3-4 személyes szettet vásárolni, majd ahogy már a baráti társaság, vagy a család létszáma egyre nő, úgy kiegészíteni bizonyos elemekkel.” – mondta Roland.

Wellis Hírek

Értesülj a Wellis legfrissebb híreiről első kézből!

Fedezze fel a luxust és a kényelmet az Igneus finn szaunával!

Read More

Kádak a Wellis kínálatából!

Read More

Látogasson el a Mozaik Csempe és Szaniter Vásárra Szolnokon!

Read More